Å LEVE ER SOM Å TEGNE UTEN VISKELÆR...

The best things in life

can not be seen with your eyes

It must be felt in your HEART





Helen Keller







onsdag 23. februar 2011

Minner fra Praha


Malen til dette minialbumet fant jeg på Minnehjørnet - Bente Bjerknes har laget et "Canada-album" som jeg ble voldsomt fascinert av...og måtte bare prøve å lage et slikt:) Utrolig mange morsomme finesser og jeg liker så godt måten papirene er satt sammen på. Jeg har også holdt kurs i dette albumet på Minnehjørnet etter at jeg hadde laget mitt eget... Albumet har ligget en stund, men det må jo ut på bloggen:)

Albumet er laget av 12x12 ark som ikke er firkantede, men avrundet med fine former eller klippet i mønster rundt kantene for å skape variasjon. Forside/bakside brettes ved å lage en liten bokperm på ca 1 cm på midten som innsidearkene festes inni. Arkene inni brettes i 2, og det er dekorativt om de stikker litt ut fra forsiden (litt større på noen steder).
Forsiden har cardboard bokstaver (Panduro) som jeg har distresset og pyntet med blonder, blomster, biter av foto, papir, knapp, bling og stempling. Alt i albumet er svertet med Distress puter - vintage photo m.fl. I tillegg har jeg svampet rundt kantene med litt hvit hobbymaling. På midten av albumets for- og bakside limes et langt bånd til å knyte sammen boken med. Oppå har jeg festet på et annet dekorativt bånd med stener, blonder og fjær. Tekstene lager jeg i forskjellige fonter på PC, printer på vanlig kopipapir.

Datoer&årstall har jeg printet på vanlig kopipapir, svertet med distress og malt litt tilfeldig rundt kantene med hobbymaling i blomstens farge. Knappen har jeg kjøpt på Panduro. For å bygge opp teksten har jeg limt/stiftet den på oppklipte blondebiter.

I tillegg til å rive&slite;) i papirkantene, har jeg svertet alle og så brukt hvit/creme hobbymaling på swirlstempel som er stemplet over kanter og bilder. Det gir en spesiell finish. Alle tekster er printet på kopipapir, svertet, rufset og krøllet godt. Dytt tekstene litt sammen ved liming for å løfte dem litt fra underlaget så det blir litt mer liv i dem. Bruk lim som ikke tørker umiddelbart. Bruker frimerker og biter av bånd som limes/stiftes over kantene og kommer igjen på neste side.


Montering: Innsidene i albumet åpnes og legges oppå hverandre. Hulles med 2 små hull øverst og nederst midt i brettene. En vokstråd brukes til å binde sammen sidene med en liten knute oppe&nede - tre opp gjennom begge hullene fra den underste og knyt på den øverste siden. Den øverste siden limes sammen så den lukkes, og knutene synes ikke. Baksidene på den underste dobbeltsiden limes så fast i for- og bakside på album-boken. Husk å justere ved å lukke opp og igjen albumet før limet er tørt (anbefaler lim som ikke tørker umiddelbart!)


Her er det om å gjøre å rive&slite mest mulig:)...jeg har revet og filt kantene på bilder, svertet med distress og hvit hobbymaling på svamp. Inni albumet blir sidene i ulikt mønster når man legger dem oppå hverandre på denne måten. Bak tekstene stifter jeg opp avklipte blonder, "krøll og brett";)



 

Til høyre ses ene del av midtsiden som er limt sammen og laget større enn ytterpermen her&der så den stikker litt ut...

Venstre side - midtside... Har limt på en del mynter fra Tsjekkia og klippet opp en tekst i mindre biter. Kantene er svertet rett på stempelpute, tekstene er så svampet. Krølles og brettes og limes så de ikke ligger flatt/rett på underlaget. På høyre side har jeg gjort det samme de utklipte klokkene og brukt som dekor med stener og bånd.



 

"Art" er stanset ut med cuttlebug og glasert med "glassvæske" - Glossy accents. Til høyre på teksten "Praha" har jeg svertet med distress og deretter påført samme lim/glasering - på hele flaten. Veldig fin effekt.


Baksiden...
Med Tim Holtz-nøkkel "journey" bundet fast i enden på båndet
som knyter albumet sammen.

Marianne 2011


3 kommentarer:

  1. Wow, så lekkert album fra Praha!!
    Utrolig mange flotte detaljer og koselig bilder:-)

    Ha en fin uke! Sees på Ski-treffet nå i mars?
    Klem Laila.

    SvarSlett
  2. OMG Marianne!!
    Jeg var akkurat på vei i seng, etter et parr heftig kreative timer som raste ut av meg i en fart, det var så vidt jeg klart å holde følge med hendene mine! (sikkert noe som har bygget seg opp en stund Lol).
    SÅ så jeg dette album! Den er helt fantastisk!!
    Jeg måtte huke tak i mannen min for å vise han før han la seg, han også synes det var veldig fint :OD
    SÅ mange lekker røffset detaljer, jeg elsker stillen din. Vil du sitte ved siden av meg på Ski treffet?! Da blir jeg nok konstant inspirert! Hehe, Wenche og jeg håper å sitte sammen med Hanne og Mette igjenn som sist.
    Uff nå MÅ jeg legge meg!
    Jeg skal prøve å legge ut det jeg har laget ikveld imorgen.
    Speak soon
    Hugs Nina xx

    SvarSlett
  3. Så superflott Marianne - du er så dyktig!
    og så fint at du deler så utførlig beskrivelse!
    Har tenkt å prøve meg på et sånt, er jo så fint med slike minialbum og nå har jeg bestilt meg en kurv jeg tenkte jeg skulle samle de i. Har bare et + et bittelite et, så må vel i gang da;)
    Håper vi sees neste helg!
    klem fra
    Mette

    SvarSlett