Å LEVE ER SOM Å TEGNE UTEN VISKELÆR...

The best things in life

can not be seen with your eyes

It must be felt in your HEART

Helen Kelleronsdag 26. januar 2011

Minialbum "Vi 4"

"Vi 4" minialbum
Nok et minialbum jeg har laget på kurs med Gudrun Loennecken (på Minnehjørnet...)
Forsiden, baksiden og mye som gjensto har jeg laget en egen vri på i ettertid hjemme (ting tar tid, det er en god stund siden dette kurset...men nå er albumet ferdig:)
Det er forside&bakside av en gammel bok som jeg har kledd med linstoff festet med decoupagelim. Bokstavene er cardboardbokstaver fra Panduro som jeg har distresset og stemplet med årstall og div andre stempler samt knytt en liten stoffbit rundt. Blonden er festet med noen gamle tegnestifter jeg har funnet.


Innsiden av forside er kledd med papir. Som sagt laget jeg dette albumet på kurs med Gudrun L, og vi lærte mange morsomme teknikker med søm bl.a. Rammen til høyre er i filt som vi sydde fast til bakgrunnen med broderigarn:) For å lage hull til bildet brettet vi først filten og klippet der vi ønsket å ha bildet. Stilig når vi brettet ned den utklipte delen og festet en fin knapp på.


På venstre side ses sømmen som er sydd tvers igjennom med filtrammen på siden før...Papiret er stemplet med skriftstempel og til høyre på bildet av pappa & snuppe laget vi en liten kremmerhus-rull og festet ved bildet. Til høyre en overlay i brunt. Jeg har limt på en tag som går rundt kanten og over på neste side.


Til venstre ses tag'en som kommer igjen fra forrige side på overlay'en. På høyre side stemplet vi på en bit linstoff og tråklet rundt kantene. Rosen nede til høyre er laget av 2 sirkler (liten&stor) klippet ut av gamle boksider. Disse ble dusjet godt med Glimmer Mist i forskjellige farger og krøllet litt før de er satt oppå hverandre med en vakker gammel knapp på toppen. Jeg har klippet ut et engelsk visdomsord fra en blokk og limt over stoffkanten.


De to forrige sider er limt sammen i kanten, og inni lommen er det en stor tag som er fin å skrive litt tekst på.


Til høyre ses en resirkulert konvolutt som er brukt som en av sidene i albumet.


Til høyre en ny side som består av to sider som er sydd sammen i ytterkantene og limt i bunnen. Åpning til en liten lomme med plass til et bilde som er satt oppi. Blomsten laget vi på kurset av papir... En sirkel som er klippet til en blomst og formet så endene er rullet litt oppover med en fin knapp som er sydd fast. Teksten "moments" er rubons.


Baksiden av konvolutten... Den er stemplet, sprayet med glimmermist og svertet med distress. Så har jeg limt på et lite dikt fra en notisblokk og en fjær.


Til venstre baksiden som ble sydd i kantene. Under bildet har jeg brettet en tag og limt på en bit av krøllet papir og en tekst "sweet". Tekst på bilde er rubons og den lille teksten øverst til venstre er etikett på et scrappeark som er limt rundt kanten. Stemplet her og der med sirkelstempel for å få litt mer liv i siden.
Til høyre innsiden av baksiden på albumet. Nok en søt blomst som vi laget på kurset av sirkler, gammelt bokpapir som er krøllet og sprayet med glimmermist. Bak bildet er en notis vi fikk på kurset:)


Baksiden...
Som på forsiden har jeg brukt linstoff lag på lag oppå en gammel bokside, festet med decoupaglim og stemplet teksten (et av mine favorittstempler "The notice" fra Stampington&Company) på øverste lag med stoff.. Limt på den fine sølvrammen til signatur bak.

Marianne 2011
tirsdag 4. januar 2011

Godt Nyttår!

Godt Nyttår
Kloven tungt i klokken slår:
”Nå er nyttår inne.”
Takk, du kjære gamle år
som så trett på trammen står
og er snart et minne.
Nye år kom med glede, sol og vår
og med takk i sinnet.

av Elsa Beskow. Gjendiktet av Inger Hagerup.


Gratulerer...

Til Anna Sofie 13 år:)
En liten tag med utklippsbilde fra et notathefte.Tag'en er svertet med Brilliant pute "coffee bean" og stemplet med skriftstempel. Pyntet med blonde, perler og bånd/hamptau. Navnet er stanset ut i dymoprinter med tynne papirremser (istedet for vanlig dymotape). Bokstavene er svertet med samme pute "coffee bean" og limt fast på en metalltag med en rose.
Marianne 2010